Lieven

Lieven Dereymaeker was een man met een groot hart. Vader van vijf kinderen, grootvader van 14 kleinkinderen en tegelijk agogo of grootvader van vele jongeren in Malawi die dankzij zijn inspanningen financiële steun kregen bij hun studies. Lieven was ook actief bij Amnesty International, Oxfam- Fairtrade e.a. vrijwilligerswerk

Tegelijk was Lieven ook een sportman in hart en nieren. Als docent Lichamelijke Opvoeding aan de UCLL (toen nog KHLeuven) runde hij met zijn vrouw Hilde Conix de loopspeciaalzaak in Sint-Joris-Weert : Achilles – Sport.

In de zomer van 2015 organiseerde hij een inleefreis voor Vlaamse studenten naar Malawi, kwestie van het mundiaal bewustzijn van jongeren hier te stimuleren. Deze reis werd hem fataal, hij overleed onverwacht op 21 juli aan de gevolgen van malaria.

Familie, vrienden, kennissen kennen hem zeker ook als sportman. Een collega-loper, Koen Huybens postte deze getuigenis over hem op de website van Daring Club Leuven: Lieven was een toffe ploegmakker, vriendelijk, sociaal geëngageerd en altijd behulpzaam. In het veldlopen drukte hij al eens het tempo om ploegmakkers die een moeilijk moment kenden, er opnieuw door te sleuren en naar een beter resultaat te loodsen. Lieven mocht in de jaren 1970-1980 bij de getalenteerde atleten van DCL(A) worden gerekend. In aflossings- en interclubploegen was hij een vaste waarde. Hij liep mee in het team van tien man dat in het najaar van 1979 het wereldrecord 24-urenaflossing brak in het kader van een actie voor ‘Kom op tegen Kanker’.